"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ayhan: “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefledik”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Barış Ayhan, Sinop Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitimi önemsiyoruz. Kentimizdeki öğrencilerin eğitimine katkıda bulunacak çalışmalar yapıyoruz. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü ve Sinop Kent Konseyi işbirliğiyle ilkokul ve anaokul öğrencileri için siber zorbalık, güvenli internet kullanımı ve medya okuryazarlığı konferansı düzenledik. Ülkemizin tarihî ve doğal güzelliklerini görmeleri için çocukları gezilere gönderdik. Kentimizdeki buzhaneyi restore ettik, Sabahattin Ali Kültür Merkezi olarak hizmete sunduk. Vize ve final sınavları döneminde üniversite öğrencilerine Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ni açtık. Merkezde, kütüphane de yer alıyor. Ücretsiz internet hizmetiyle öğrencilere destek olduk. Üniversite öğrencilerinin düzenlediği konferans, seminer ve konser gibi etkinliklere ev sahipliği yaptık.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ni Sosyal Uyum ve Dayanışma Merkezi’ne dönüştürdük. Depremden etkilenen ve kentimize gelen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladık, kurslar açtık. Bu kursları yaygınlaştırmayı, gönüllü öğretmenlerle öğrencileri buluşturmayı, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için kurslar açtık. Çocuklar için sosyal aktiviteler düzenledik.
 
Pandemi döneminde kentimizdeki okullara dezenfektan ve hijyen seti dağıttık.  Uzaktan eğitim sürecinde maddi yetersizlikler nedeniyle eğitime erişemeyen öğrencilere tablet desteğinde bulunduk. Her yaz bilardo kursu açıyoruz, genç sporcular yetiştiriyoruz. Sinop Kent Konseyi işbirliğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmaya devam edeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak konferanslar ve toplantılar düzenlemeyi sürdüreceğiz. Öğrencilerin doğru bilgiye doğru kaynaklardan ulaşmasını sağlayacağız, okulda edindikleri bilgileri doğada pekiştirmeleri için “Çocuk Köyü” projesini hayata geçireceğiz.


Önerilen Haberler