"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Becan: “Eğitime ilişkin projelere öncelik tanıdık”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Özlem Becan, Uzunköprü Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana çocukların ve gençlerin geleceğini aydınlatacak, onların ülkeye yararlı ve özgür bireyler olarak yetişmesini sağlayacak projeler önceliğimiz oldu. Çocuk gündüz bakımevini hizmete sunduk, uzman kadromuzla birlikte 60 çocuğa hizmet vermeye başladık. 120 aileye hizmet vereceğimiz ikinci gündüz bakımevini de yakın zamanda hizmete sunacağız.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kırtasiye malzemesi desteğine başladık. Okullarla işbirliği yapıyoruz. Sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışımız doğrultusunda ekonomik krizin etkilerini çocuklara hissettirmemeye gayret ediyoruz, onları geleceğe hazırlamak için ailelere destek oluyoruz.

Düzenlediğimiz kurslarla çocukları sanat ve sporla buluşturuyoruz. Hizmete sunduğumuz Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi’nde çocukları spora yönlendiriyoruz. Sonbahar ve yaz döneminde sanat, müzik ve spor kursları veriyoruz. Farklı branşlardaki kurslarla çocukların gelecek vizyonunu genişletiyoruz.

Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Engelsiz Yaşam Evi ve Kadın Faaliyet Evi’nde, özel gereksinimli çocukların eğitimine destek oluyoruz. Ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Özel gereksinimli çocuklara ve ailelere psikososyal destek veriyoruz, sorunları tespit ediyoruz, bu sorunları çözmek için önerilerde bulunuyoruz.

 “Sağlıklı Büyüyorum, Belediyemi Seviyorum” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine kahvaltı paketi sunuyoruz. Özenle hazırlanan, sağlıklı gıda ürünlerinden oluşan kahvaltı paketiyle çocukların gelişimini destekliyor, aileleri ekonomik açıdan rahatlatıyoruz. Belediyemizin Destek Hizmetleri Birimi, okullar için mobilyalar inşa ediyor. Bakım-onarım çalışmaları için okullara destek oluyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni bir çocuk gündüz bakımevini hizmete sunacağız. Eğitime destek projelerimizi çeşitlendireceğiz ve yaygınlaştıracağız. Kursların sayısını artıracağız. Eğitimde fırsat eşitliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu bilinçle hareket ediyoruz. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır, başı dik ve çağdaş çocuklar yetiştirmek için adımlar atıyoruz.


Önerilen Haberler