"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozkurt: “Hayat boyu eğitim felsefesini benimsedik”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden itibaren gençler için çalışmaya başladık. Sürdürülebilir stratejiler üretmek, bu stratejileri uygulayabilmek, gelişmek ve kalkınmak için eğitimli ve nitelikli nesiller yetiştirmemiz gerektiğinin farkındayız. Eğitim konusunda ülkenin en iddialı belediyelerinden biriyiz. 2019 yılından bu yana 30.000’den fazla üzerinde öğrenci, belediyemizin düzenlediği lise ve üniversiteye giriş kurslarından faydalandı. Esenyurtlu gençler, iyi liselere ve prestijli üniversitelere yerleşti. Motivasyon etkinlikleri düzenledik, rehberlik hizmeti verdik ve okul tercihlerinde öğrencilerin yanında olduk. Üniversiteyi kazanan öğrencilere destek olmak amacıyla “Öğrenci Destek Ofisi” kurduk.

Eğitime yönelik çalışmalarımızı hayat boyu eğitim felsefesi doğrultusunda şekillendirdik. Toplumun her kesimi için nitelikli eğitim alanları açtık. Ulusal eğitim politikalarındaki problemler, bireylerin geleceği önündeki en büyük engel. Eğitim sistemi nedeniyle eğitim alamamış veya eğitim almış olsa bile uzmanlık vasfı bulunmayan birçok vatandaş var. Bu nedenle alanında uzman eğitmenlerle birlikte sertifikalı mesleki eğitim kursları açtık. İhtiyaç analizi yaptık, belirlediğimiz ve talebe göre güncellediğimiz alanlarda ön muhasebeden CNC tornacılığına, aşçı yardımcılığından grafik/animasyona kadar 30’un üzerinde mesleki kurs düzenledik. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin ESBİM aracılığıyla iş bulmasını sağlıyoruz. Beden eğitimi meslek yüksekokullarına, polislik ve bekçilik sınavlarına hazırlık kurslarında %100 başarı sağladık.

Kişisel gelişim, dil, enstrüman, el sanatları gibi hobi eğitimlerinde de Türkiye’nin en başarılı belediyelerinden biri olduğumuza inanıyorum. Eğitimin sürekliliğine inandığımız için kursları pandemi döneminde de online devam ettirdik. Bu alandaki eğitimlerden 110.000 civarında vatandaşın faydalanmasını sağladık. Maddi imkânları kısıtlı, üstün zekâlı çocuklar için tasarladığımız Çocuk Üniversitesi’nde, temel mühendislik, uzay bilimleri, enerji üretimi gibi üst düzey alanlarda eğitimler başlattık. Çocuk Üniversitesi’nde sinema atölyesi kurduk, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için gençlere nitelikli bir eğitim alanı açtık. Özel gereksinimli çocukları da unutmadık. Özel gereksinimli çocuklara yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz.

Hayat boyu eğitim felsefesi doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmaların olumlu sonuçlarını görmek mutluluk verici. Daha fazla kişiye ulaşma hedefiyle eğitim politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Belediyemizin kısıtlı imkânlarıyla çocukların, gençlerin ve toplumun her kesiminin geleceğine dokunuyoruz.


Önerilen Haberler