Bulut: “Çocukların gelişimini destekledik”

• 10 Nisan 2023
Başkan Turhan Bulut, Mengen Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunmak, eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kütüphanesi’ni hizmete sunduk. Pandemi döneminde online eğitime katılamayan çocuklara tablet ve bilgisayar desteğinde bulunduk, yarışmalar düzenledik, yarışmalarda başarılı olan öğrencilere hediyeler verdik. 2019 yılından bu yana çocuklara kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek,” dedik, “Bizim Çocuklar” projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında çocuklara gıda desteğinde bulunuyoruz. Belediyemiz bünyesinde “Çocuk Sanat Atölyesi” açtık. Atölye sayesinde çocukların sanatsal açıdan gelişmesini sağlıyoruz, yağlı boya, ahşap boyama, seramik eğitimleri veriyoruz. Belediyemiz bünyesinde her yaz spor kursları açıyoruz.

Okul öncesi eğitime katkıda bulunmak amacıyla 80 çocuk kapasiteli, 0-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek kreş ve gündüz bakımevi için proje hazırladık, projeyi eylül ayında tamamlamayı planlıyoruz. Proje, Bolu’da ilk defa belediyemiz tarafından hayata geçirilecek.