"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Deveci: “Çeşitli branşlarda eğitim verdik”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Cemil Deveci, Atakum Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Okul öncesi eğitim kurumları, eğitimin ilk basamağı ve çocukların ilk sosyal alanları. İlçemizdeki dört kreşte yaklaşık 300 çocuğa tam gün eğitim ve bakım hizmeti veriyoruz. 3-6 yaş arasındaki çocuklar kreşlerde bütünsel açıdan değerlendiriliyor, çocukların gelişim alanları destekleniyor, eğitim programları da okul öncesi öğretmenleri tarafından hazırlanıyor. Eğitim programlarının odak noktasını Atatürk ilkeleri oluşturuyor. Okul öncesi eğitimle çocukların topluma faydalı ve uyumlu bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz.
2022 yılında Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezde kütüphane de var. Kütüphanede günde 200 genç çalışabiliyor, sınırsız internet hizmeti ve kafeterya hizmeti de sunuluyor.
Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ilçemizde ikamet eden dezavantajlı ailelerin çocukları için YKS ve KPSS kursları açıyoruz. Yine Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde çeşitli branşlarda kurslar veriyoruz. Bugüne kadar kurslardan toplam 3.364 kişi faydalandı.
Önümüzdeki dönemde dezavantajlı ailelerin 6-12 yaş arasındaki çocukları için “Çocuk Kulübü” açmayı planlıyoruz. “Çocuk Kulübü”, okul sonrasında sınıf öğretmeni ve branş öğretmenleri eşliğinde çocuklara ders çalışma, ödev yapma imkânı sunacak. İlçemizdeki iki mahallede daha tam gün hizmet veren iki kreş açmayı hedefliyoruz. Yeni kreşler için çalışmalara başladık.


Önerilen Haberler