Çiğli Belediyesi kanserle mücadele ediyor

• 10 Nisan 2023
Çiğli Belediyesi, kanser hastalığıyla ilgili önleyici sağlık kontrollerini yaptırmak isteyen kadınları, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürüyor.

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği uygulama kapsamında kanser hastalığıyla ilgili test yaptırmak için başvuruda bulunan kadınlar KETEM’e götürülüyor. Smear testi için 30 yaş, kolon kanseri taraması için 50 yaş sınırı bulunuyor. Dokuz aydır devam eden uygulama kapsamında bugüne kadar 800 kadın ücretsiz test yaptırdı. Çiğli Belediyesi’nin bu hizmetinden yararlanmak isteyen kadınlar, 0232 935 55 35 (4500) numaralı hattı arayarak randevu alabiliyor.