Codar: “İhtiyaç sahibi öğrencileri yalnız bırakmadık”

• 10 Nisan 2023
Başkan Ömer Codar, Çayıralan Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri ışığında demokrasinin, barışın, adaletin hâkim olduğu aydınlık geleceği çocuklar ve gençlerle birlikte inşa etme hayaliyle çalışıyoruz. İmkânlarımız dahilinde eğitime yönelik çalışmalar yapıyoruz. Okullarda öğrencilerin çıkardığı gazete ve dergilere nakdi yardımda bulunuyoruz. “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında ilçemizdeki öğrencileri sinemaya götürüyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. Öğrenciler için geziler düzenliyoruz. Pandemi döneminde ilçemizdeki okulların tamamını dezenfekte ettik, öğrencilere maske dağıttık. İhtiyaç sahibi 75 öğrenciye tablet, 15 öğrenciye internet bağlantısı desteğinde bulunduk. Yılda en az iki kez tiyatro etkinliği düzenliyoruz. Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün kurslarına maddi yardım yapıyoruz. İmar planında okul alanlarının tahsisi yapıldı ve tescillendi. İlçemizdeki öğrencilere eşofman takımı hediye ettik. İhtiyaç sahibi öğrencilere her yıl giyim yardımı yapıyoruz. Üniversite öğrencilerine burs sağlıyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğrenciler için Adıyaman’da çadır okul kurulmasını sağladık. Okulda eğitim başladı, öğrencilerin kırtasiye malzemesi ihtiyacını da karşıladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda etkinlikler düzenliyoruz, öğrencilere kitap hediye ediyoruz. Dinî bayramlarda öğrencilere harçlık veriyoruz.
Önümüzdeki dönemde belediyemizin imkânları doğrultusunda eğitime desteğimizi sürdüreceğiz. Öğrencilerin yardıma muhtaç olmayacağı bir ülke için çalışacağız.