"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Deveciler: “Eğitime destek derneği kurduk”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla projelerimizi hayata geçiriyoruz, ilçemize değer katmaya, çocuklara ve gençlere eğitimin her kademesinde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Göreve geldiğimiz ilk aylarda çalışmalarına başladığımız Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BURSEM) her yıl 400 öğrenciye okula destek ve sınavlara hazırlık kursları veriyoruz. 2019-2023 yılları arasında toplam 1.500 öğrenci bu kurslardan yararlandı. 5. sınıftan 12. sınıfa kadar okul destek programı, LGS ve YKS sınavlarına hazırlık kursları, deneme sınavları, rehberlik/psikolojik danışmanlık hizmeti ve kaynak desteğiyle çocukları hayata hazırlıyoruz. Sınavlarda üstün başarı gösteren öğrencileri ülkemizin seçkin üniversitelerine yerleştirdik.

İlçemize iki kreş kazandırdık. 2021 yılında Nur Çakıroğlu Albak Gündüz Bakımevi’ni, 2022 yılında Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Bakımevi’ni açtık. 2023 yılında üçüncü kreşi de açacağız. Kreşlerin toplam kontenjanı 200. Dar gelirli ailelere kreş hizmetinde öncelik tanıyoruz, ücret konusunda destek oluyoruz. Çalışan annelerin 3-5 yaş arasındaki çocuklarına ayda 900 TL tutarında eğitim ve bakım hizmeti sunuyoruz.

“Gençlik Merkezi” açtık. Merkezde, spor ve sanat kursları veriyoruz. Resim, satranç, halk oyunları, piyano, pilates, jimnastik ve keman kurslarıyla her yıl 1.000 öğrenciye ulaşıyoruz. Pandemi döneminden bu yana eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için öğrencilere tablet (1.000 adet) desteğinde bulunduk.

Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz “Eğitime Destek Derneği” aracılığıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında üniversiteyi kazanan 250 gence her yıl, aylık 650 TL burs veriyoruz. 2021-2022 ve 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde toplam 500 öğrenciye burs imkânı sağladık. Üniversite tercih döneminde rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Üniversite sınavı giriş ücretini ödüyoruz, sınavlarda ulaşım hizmeti sunuyoruz. Her yıl 500 öğrenciye okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’yle ortak projeler yürütüyoruz, ilçemizde eğitim alan üniversite öğrencilerine destek oluyoruz.


Önerilen Haberler