Ercengiz: “Üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağladık”

• 10 Nisan 2023
Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla birçok projeyi hayata geçirdik. İkametini Burdur’a alan üniversite öğrencilerine yılda bir defa ulaşım desteği sağlıyoruz. Burdur Belediyesi Ali Boyacıoğlu Spor Salonu’nda ücretsiz judo ve taekwondo eğitimleri veriyoruz. El Sanatları Merkezi, Seramik Sanat Tasarım Eğitim ve Uygulama Merkezi’ndeki atölyelerde uzman sanat eğitimcileri tarafından 7-14 yaş arasındaki öğrencilere sanat eğitimi veriliyor. Sosyal destek programı kapsamında yaz aylarında her mahalleden bir öğrenci olacak şekilde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz İngilizce dil eğitimi veriyoruz. Her yıl 1.300 ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye seti desteğinde bulunuyoruz. Öğrenciler ve gençler için tiyatro etkinlikleri, konferanslar ve eğitimler düzenliyoruz. Pandemi döneminde öğrencilerin online eğitimden yararlanması için 108 adet tablet aldık, öğrencilere dağıtılması için tabletleri Millî Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettik. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için pandemi döneminde eğitimler düzenledik. 150 yatak kapasiteli Atatürk Kız Pansiyonu’nu öğrencilerin hizmetine sunduk.

Önümüzdeki dönemde de sosyal destek programı kapsamında eğitime yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kentimizde iki farklı noktada 100 öğrenci kapasiteli kreş ve gündüz bakımevi açacağız.