"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kepenek: “Okul öncesi eğitim kurumları açtık”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Yüksel Kepenek, Honaz Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim alanında birçok projeyi hayata geçirdik. Kızılyer Mahallesi’nde okul öncesi eğitim kurumu inşa ettik. Bu sayede çalışan ve üreten kadınların yükünü azalttık, çocukların okul öncesi eğitimden yararlanmasını sağladık. Okul öncesi eğitim kurumunda, Finlandiya eğitim modeli uygulanıyor, yaklaşık 25 öğrenciye eğitim veriliyor. Kocabaş Mahallesi’nde de eğitim kurumu açmak için çalışmalara başladık, projeyi yakın zamanda tamamlayacağız. Gündüz bakımevi, hayırsever vatandaşlar Feriştah Sorkun ve Mehmet Ali Sorkun’un ailesinin desteğiyle tamamlanacak, Kocabaş Mahallesi’nde önemli bir ihtiyacı karşılayacak. İlçemizdeki okullara spor malzemeleri ulaştırdık. Pandemi döneminde öğrencilere tablet desteğinde bulunduk.

Öğrencilerin bilişsel becerilerini güçlendirmek, derslerine ve sınavlarına daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Kocabaş ve Kaklık Mahalleleri’ndeki belediye hizmet binalarında etüt merkezleri oluşturduk. YKS sınavı öncesinde öğrenciler için seminer düzenledik. Seminerde eğitim uzmanları ve sosyologlar tarafından sınav kaygısı, sınav kaygısıyla baş etme yolları, problem çözme becerisi, kaygıyı yönetme, olumsuz düşünce kalıplarını değiştirme hakkında bilgi verildi, interaktif uygulamalar gerçekleştirildi.

Önümüzdeki dönemde eğitim alanındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “Kitap Kafe” projemizi hayata geçireceğiz. “Kitap Kafe” hem kütüphane hem de dinlence alanı olarak hizmet verecek.


Önerilen Haberler