Muğla Büyükşehir’den üreticilere tohum desteği

• 10 Nisan 2023
Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi, bugüne kadar toplam 18 milyon tohum dağıttı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi, Türkiye’nin 50 iline tohum dağıttı. “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganıyla 2016 yılında kurulan Yerel Tohum Merkezi, testleri yapılmış yerel tohumları Türkiye’nin her iline ulaştırmaya devam ediyor. 968 yerel tohumu envanterine alan, tohumların genetiğini inceleyen, tohumları diken ve vatandaşlara ulaştıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı dağıtımı için 105 yerel tohum dikti, Türkiye’nin 50 iline 1 milyon tohum dağıttı. 2016 yılından bu yana yerel tohumları Türkiye’nin tüm illerine ulaştıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplam 18 milyon yerel tohum dağıttı.