"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yavaş: “Teknoloji ve inovasyon merkezlerini gençlerle buluşturduk”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Bugüne kadar yerelden kırsala, kültürden sanata, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda hemşerilerimizin refahını önceleyecek çalışmalar yaptık. 2019 yılından bu yana özellikle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara, gençlerin yenilikçi, girişimci ve mutlu bireyler olarak yetişmesi için durmaksızın çalışan, Türkiye’nin öğrenci dostu en iyi kentidir.

Nitelikli insan kaynağına katkıda bulunmak, araştırma ve geliştirme çalışmalarını teşvik etmek amacıyla teknoloji ve inovasyon merkezlerini gençlerle buluşturuyoruz. Teknolojiyle gelişen eğitim sistemine eşlik eden internetin hava ve su kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle kentimizin farklı noktalarında, toplam 10 milyon metrekarelik alanda ücretsiz WiFi hizmeti veriyoruz. İnternete erişimi olmayan ya da interneti sınırlı kullanan 918 mahalleye de ücretsiz WiFi hizmeti ulaştırıyoruz.



Ankara’ya eğitim için gelen gençlere her sabah 07:00-08:00 saatleri arasında çorba ikram ediyoruz. “Öğrenci Abonmanı” uygulamasını başlattık, öğrencilere 200 binişlik, 30 gün geçerli, indirimli ulaşım imkânı sağlıyoruz. Haftanın yedi günü ücretsiz giysi yıkama ve ütü hizmeti veriyoruz. Kentimizde yaşayan farklı kültürlerin kaynaşması, birbirlerini daha iyi tanıması ve hoşgörünün artması için ücretsiz konserler, öğrenciler için de kent gezileri düzenliyoruz. Seçim döneminde verdiğimiz sözü de unutmadık. Gerekli şartları taşıyan üniversite öğrencilerinin su faturalarında %50 indirim uygulaması başlattık.

Her bireye bilgiye erişim hakkı tanıyan projelerimiz arasında kütüphaneler ve çalışma istasyonları yer alıyor. Kızılay, Dikimevi, ODTÜ metro istasyonlarında kullanıma açtığımız çalışma istasyonları, AŞTİ’deki seyahat temalı kütüphane ve çalışma salonu, Kuşcağız, Elvankent ve Osmanlı Aile Yaşam Merkezleri’ndeki kütüphaneler aracılığıyla öğrencilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.



“Ankara’da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak,” dedik. İhtiyaç sahibi 14.000 çocuğa aylık 330 TL kantin desteği verdik. Sosyal yardım alan ailelerin ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören çocuklarına 50 binişlik abonman desteği vermeye başladık.

“Kesikköprü İngilizce Dil Köyü” projesini hayata geçirdik. Bu sayede çocuklar yaz tatilini hem eğlenerek hem dinlenerek hem de yabancı dil öğrenerek geçiriyor. Sosyal destek alan ailelerin 15-25 arasındaki çocukları başta olmak üzere başkentli gençlerin İngilizce öğrenmesi amacıyla Gökkuşağı Yabancı Dil Eğitim Merkezi’ni açtık. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için ücretsiz rehberlik hizmeti ve deneme sınavı uygulaması başlatmıştık. Bu kapsamda YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz kurslar düzenliyoruz, öğrencilerin sınav ücretlerini karşılıyoruz.



Yaşadığımız deprem felaketinin ardından Ankara’ya gelen, Araplar Sosyal Konutları ve Kesikköprü Yerleşkesi’nde misafir ettiğimiz çocuklar, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler için çeşitli kurslar ve etkinlikler düzenliyoruz. Belediyemizin imkânlarını onların geleceği için kullanıyoruz.

Belediyemiz bünyesinde Türkiye’nin en geniş kapsamlı “Gençlik Meclisi” hizmet veriyor. Gençlerin isteklerini önemsiyoruz, kararlarına güveniyoruz, kentimizi gençlerle birlikte yönetiyoruz. Fırsat eşitsizliğinin geleceğimizin önüne geçmesini, çocukların ve gençlerin ışığını gölgelemesini istemiyoruz. Ankara’nın kalbi, zihni açık, ufku geniş, ahlaklı ve çalışkan gençler sayesinde atacak. Kalbimiz gençlere, gençler de bize emanet.




Önerilen Haberler