“2023 Yılı Yerel Eşitlik Eylem Planı”, belediye meclisinde kabul edildi

• 17 Nisan 2023
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan “2023 Yılı Yerel Eşitlik Eylem Planı”, belediye meclisinde kabul edildi.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı kabul eden Çiğli Belediyesi, imzaladığı protokol gereği yaklaşık bir yıldır titizlikle sürdürdüğü “2023 Yılı Yerel Eşitlik Eylem Planı” için hazırlıklarını tamamladı. Plan, BM Kadın Dostu Kentler Programı kapsamında kadın-erkek eşitliği ilkesini hayata geçirmek amacıyla hazırlandı. Plan hazırlanırken iç ve dış paydaşlarla periyodik toplantılar yapıldı. 10.000 kadınla sosyal tespit anketi, 2.000 kişiyle de ihtiyaç tespit anketi yapıldı. Eğitim, istihdam, katılım, kentsel hizmetler, sağlık ve toplumsal cinsiyet temelli şiddeti önleyici faaliyetlerden oluşan plan kapsamında toplumun dezavantajlı tüm kesimleri için kapsayıcı hizmetler planlandı.