• 17 Nisan 2023
Gelibolu Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında geleneksel hâle getirdiği ödüllü yarışma sonuçlandı.

Gelibolu Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl sekizincisi düzenlenen, resim ve şiir olmak üzere iki dalda yapılan yarışma sonuçlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşatmayı amaçlayan yarışmanın seçici kurulu, eserleri değerlendirdi ve dereceye giren öğrencileri açıkladı. Atatürk’ün, “Beni ne zaman görmek isterseniz aynaya bakın. Siz, Türk çocukları, benim bir parçamsınız, ben de sizin,” sözünden hareketle bu yıl konusu “Çocuklar! Gelecek Yüzyıl İçin Atatürk’e Ne Anlatmak İstersiniz?” olarak belirlenen şiir yarışması için 51, resim yarışması için de 109 eser teslim edildi.