"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Aşkın: “Üniversite öğrencilerine staj imkânı sunduk”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Adem Barış Aşkın, Elmadağ Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyecilik, yerel yönetimleri sadece altyapı hizmetlerinden değil, sosyal sorunların çözümünden de sorumlu tutuyor. Biz de öncelikle çocukların ve gençlerin ihtiyaçlarını tespit ediyoruz, bu doğrultuda sosyal destek programları oluşturuyoruz. Ülkemizi ve Elmadağ’ı ileri taşıyacak üniversite öğrencileriyle bir araya geliyoruz, onları dinliyoruz ve sorunları birlikte çözüyoruz. Gençlerin eğitimine ve gelişimine katkıda bulunmak, iş hayatına daha kolay adapte olmalarını sağlamak amacıyla ilçemizdeki üniversiteyle protokol yaptık. Protokol kapsamında üniversite öğrencilerine belediyemizde staj yapma imkânı sunuyoruz. Belediyemizde staj yapan öğrenciler hem okullarında aldıkları teorik eğitimi pekiştiriyor hem de bu eğitimi pratiğe dönüştürerek iş hayatı için tecrübe kazanıyor.

Üniversiteye hazırlık sınavları yapıyoruz, farklı branşlarda ücretsiz kurslar açıyoruz, sportif ve kültürel faaliyetlerle gençlerin sosyalleşmesine, gelişimine ve eğitim hayatlarına katkıda bulunmaya gayret ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle mesleki eğitim ve el emeği kursları düzenliyoruz. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi, çocukların ve gençlerin ders çalışmasına, kitap okumasına imkân sağlıyor. Elmadağ Belediyesi Hasanoğlan Spor Kulübü’nde ücretsiz spor eğitimleri veriyoruz. Belediyemizin yaz spor okulundan yılda ortalama 400 öğrenci yararlanıyor, futbolda 130, voleybolda 80, badmintonda 35, boksta 120 lisanslı sporcumuz var.

Hasanoğlan Sanayici ve İş İnsanları Derneği işbirliğiyle ilçemizde yaşayan üniversite öğrencileri için burs seferberliği başlattık. Atıl durumdaki eski belediye binasını restore ettik, “Köy Konağı” olarak hizmete sunduk, buradan elde ettiğimiz gelirle öğrencilere burs vermeye başladık. “Yeşilköy Tarım Projesi” kapsamında organik ürünler üretmeye başladık. Ürünlerin satışından elde ettiğimiz gelirle de öğrencilere burs verdik. Toplam 518 öğrenciye burs veriyoruz. Bu büyük dayanışmaya destek verenlere teşekkür ederim. Çocukların geleceği ve eğitimi bizim için çok kıymetli. Belediyemizin imkânlarını çocuklar ve gençler için seferber etmeye, yeni projeler üretmeye, onlarla bir arada olmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler