Atabay: “Didim’e eğitim kurumları kazandırdık”

• 17 Nisan 2023
Başkan Ahmet Deniz Atabay, Didim Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çocuklar ve kadınlar için kültür-sanat kursları düzenledik. Öğrenciler için yaz okulları açtık. İhtiyaç sahibi öğrencilere her yıl kıyafet desteğinde bulunduk. “Okula Hoş Geldin Paketi” kapsamında ilçemizdeki öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği verdik. ÖSYM sınavlarına girecek öğrencilere ulaşım desteği sağladık. “Sağlıklı Besin Desteği” uygulaması dahilinde öğrencilere beslenme yardımı yaptık, çorba ikram ettik. Online eğitim için tablet ve bilgisayar dağıttık. Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni hizmete sunduk. Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı, laik bireyler yetiştiren, birçok belediyeye örnek olacak yapısıyla, eğitim kadrosuyla üst düzey bir eğitim kurumu olmayı hedefliyor. Eğitime yönelik projelerimizle ilçemize değer katmayı amaçlıyoruz. DİGEM Barış Manço Sanat Akademisi’ni açtık. DİGEM Barış Manço Sanat Akademisi’nde, spor kompleksleri, bilimsel ve sanatsal faaliyetler için alanlar, düğün salonu ve aktivite alanları yer alıyor, çocuklara ve gençlere yeni beceriler kazandıracak kurslar, konferanslar, konserler, toplantılar, forumlar ve etkinlikler düzenleniyor. Geleceği aydınlatacak güçlü bir nesil yetiştirmek amacıyla eğitim alanındaki çalışmalarımızı şekillendireceğiz, kursları çeşitlendireceğiz, öğrencilere yönelik destekleri artıracağız.