Erkiş: “Öğrencilere beslenme desteği sağladık”

• 17 Nisan 2023
Başkan Özgen Erkiş, Saray Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

En büyük vaadimiz, sosyal belediyecilikte fark yaratacak yaklaşımlardı. Saray Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde öğrencilere farklı alanlarda ücretsiz eğitimler veriyoruz. İlçemizin hane bazında sosyal doku haritasını çıkarmak için çalışmalara başlamıştık. İhtiyaç sahibi ailelere öncelik verdiğimiz bu çalışma kapsamında Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde kaç çocuğun olduğunu tespit ettik. Roman çocuklarının en önemli sorunlarının başında eğitim ve beslenme geliyordu. Eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla Roman çocukların okullara ulaşması için ücretsiz servis hizmeti sunduk. Çocukların ders çalışması, ödevlerini yapması için Roman mahallesinde etüt ve ödev evi açtık. Çocuklar bu merkezde eğitimcilerden ve gönüllü öğretmenlerden ücretsiz ders alıyor, sınavlara hazırlanıyor. Kültür-sanat etkinlikleriyle çocukların eğlenmesini de sağlıyoruz, yeteneklerini keşfedecekleri etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilere günde iki öğün sıcak yemek veriyoruz, ders aralarında tüketmeleri için süt, kuruyemiş, meyve ikram ediyoruz. Masa tenisinden taekwondoya, voleyboldan basketbola, satrançtan zekâ oyunlarına, robotik kodlamadan sanata kadar her branşta ücretsiz eğitimler vermeye devam ediyoruz.