Gaziemir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor

• 17 Nisan 2023

Gaziemir Belediyesi, ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor. Başvuruda bulunan vatandaşların ihtiyaç sahibi olup olmadığı özel bir çalışmayla belirleniyor. Gaziemir Belediyesi’nin sosyal hizmet uzmanları, sosyal yardımdan yararlanmak için belediyeye başvuru yapanların evlerinde inceleme yapıyor ve ailenin ekonomik durumunu tespit ediyor. İnceleme sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve resmî kurumlardan gerekli belgeleri getiren ailelere ayni yardım yapıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere yardım eli uzatılıyor, çocuklara, engellilere ve kadınlara destek veriliyor. Gaziemir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere dört yılda 17.625 kez ayni ve nakdi destekte bulunuldu.