"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Genç: “Okulların destek taleplerini karşılıksız bırakmadık”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Her çocuğa eşit fırsatlar sunan ve kendi potansiyelini kullanacağı ortamları hazırlamak gerekiyor. Bu anlayışla eğitime yönelik hizmetlere çocuklar henüz anne karnındayken başlıyoruz, birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Projelerimizi şöyle sıralayabilirim:

Sarıyer95 Projesi: Projeye katılan bebeklerin gelişimi yakından izleniyor. Doğum öncesinde bir kez, doğumdan sonra iki haftada bir olmak üzere çocuk üç yaşına gelene dek “Aile Rehberi” hizmeti sunuyoruz.

Gündüz Bakımevleri: 3-6 yaş arasındaki çocuklar için gündüz bakımevleri açmaya başladık, gündüz bakımevlerinin sayısını 10’a yükselttik. İki yeni projemiz hazır. Yakında 12 şubeye ulaşacağız. Çocukları ilkokula hazırlıyoruz. Yıl boyunca etkinlikler ve geziler düzenliyoruz.

Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi:
SAGEM, 11 şubesiyle 7-14 yaş arasındaki çocuklara hizmet vermeye devam ediyor. Çocuğun yararını gözeten çalışmalar yürütmeyi, insan hakları konusunda farkındalık yaratmayı ilke edinen SAGEM’le öğrencilerin kendilerini özgürce ifade edebileceği, yaratıcılıklarının desteklendiği ortamı sunmaya, çağdaş ve nitelikli eğitim-öğretim yöntemlerini uygulamaya önem veriyoruz.

Sarıyer Akademi ve Türkiye Akademi:
Sarıyer Akademi, LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla 2015 yılında kuruldu. Ölçme sınavıyla öğrenci alan akademi, 150 kurum arasında 34. ve 68. sırada başladığı yolculuğunda her yıl gösterdiği başarı neticesinde 3. ve 9. sıraya yükseldi. Yerel yönetimlere bağlı eğitim kurumları arasında bir ilke imza attık, konu içerikleri kurum öğretmenleri tarafından hazırlanan online eğitim videoları, konu anlatımlı fasiküller ve konu tarama testleriyle ile “Sarıyer Akademi Yayınları” oluşturuldu. Kendi yayınlarıyla öğrencilere destek olan Sarıyer Akademi, bu başarısını hibrit eğitim modeliyle destekleyerek pandemi süreciyle hayatımızda daha fazla yer edinen online eğitimle yüz yüze eğitimi bir arada sunmaya başladı. Akademi, İzmit Belediyesi işbirliğiyle açılan Çınar Akademi’yle daha da güçlendi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle yapılan işbirliğiyle hizmet ağını genişletmek üzere olan Türkiye Akademi, yerelden genele eğitim modeli sunmasıyla da öne çıkıyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle 64 ilde bursiyerlere eğitim veriyoruz.

Büyükdere Kütüphanesi:
Büyükdere’deki eski başkanlık binasını çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm kitapseverlerin hizmetine sunduk. Kütüphaneden yararlananlar, kütüphanedeki katalog tarama cihazı sayesinde aradıkları kitabı kısa sürede bulabiliyor. Dijital kütüphanede 25.000 adet elektronik kitap yer alıyor.

Engelli Çocuklara ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM):
Koç Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz EÇADEM’de, engelli çocuklarla ailelerine bakım ve danışmanlık hizmeti veriyoruz, onların yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz.

Kız Öğrenci Konukevi: Şehirdışından gelen kız öğrencilere destek olmak amacıyla 2011 yılında 122 öğrenci kapasiteli Bahçeköy Kız Konukevi’ni hizmete sunduk.

Öğrenci Bursu:
Her yıl geri dönüşümden elde ettiğimiz gelirle 7.500 öğrenciye sekiz ay boyunca burs desteği sunuyoruz.

Eğitim Kurumlarına Destek: İlçemizdeki okulların ve diğer eğitim kurumlarının yaşadığı sorunlara çözüm buluyoruz. Çocukların en iyi şartlarda eğitim alması gerektiğine inanıyoruz, okulların destek taleplerini karşılıksız bırakmıyoruz. Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin okuldaki sorunlarla uğraşması yerine öğrencilerine ve derslerine konsantre olmasını istiyoruz.


Önerilen Haberler