İbaş: “Sanat eğitimleri verdik”

• 17 Nisan 2023
Başkan Celal Alper İbaş, Avanos Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çocukların ve gençlerin yeteneklerini dikkate aldık, eğitime yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Kültür ve Sanat Akademisi kurduk. Akademide, çocuklar başta olmak üzere gençler ve yetişkinler için farklı branşlarda (gitar, bağlama, piyano, drama, satranç) kurslar açtık. Seramik sanatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla belediyemiz bünyesinde seramik atölyesi açtık. Atölyeyle çocukların motor becerilerini geliştirmeyi, özgüvenlerini artırmayı ve yeteneklerini sergilemeyi hedefledik. Özel eğitim sınıfındaki öğrencilere de seramik eğitimi veriyoruz. Atölyeye katılan çocukların eserlerinden oluşan sergi açıyoruz, çocuklara katılım belgesi veriyoruz.

İlçemizde ikamet eden gençlere temel fotoğrafçılık eğitimi veriyoruz. Bu eğitim doğrultusunda gençlerin pratik kazanması için saha çalışmaları yapıyoruz. Eğitime katılan gençlerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi de açıyoruz. İlçemizdeki okulların bazılarına park ve oyun sahası yaptık, bakım ve onarım işlerine destek olduk. Önümüzdeki dönemde ilçemize kreş ve lise kazandırmayı hedefliyoruz.