İKTİDARIMIZIN İLK 100 GÜNÜNDE YAPACAKLARIMIZ

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının kader seçimi olan 14 Mayıs 2023 seçimine çok kısa bir süre kaldı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçildiğinde ve Millet İttifakı iktidara geldiğinde ilk 100 günde yapacaklarımızı belirledik. Belediye Gazetesi’nin bu haftaki dosya konusu eğitimle de ilgili önemli yenilikler içeren vaatlerimizden bazılarını paylaşmak isterim:

•    Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100.000 öğretmen ataması yapılacak, köyler yeniden okullara kavuşacak.
•    Devlet okullarındaki öğrenciler için beslenme desteği başlatılacak.
•    Kalıcı yaz saati uygulamasına son verilecek.
•    Kızılay ticarethane olmayacak.
•    Tarımda çalışan kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet karşılayacak.
•    Kamu-özel işbirliği projelerinde “dolar, avro” bazlı soyguna son verilecek. Yükümlülükler TL’ye çevrilecek. Devletin ve milletin soyulmasına izin verilmeyecek. 418 milyar dolar milletin cebine konulacak.
•    Uyuşturucu baronları, devletten beslenen mafya ve 5’li çeteler temizlenecek.
•    TBMM’de “Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu” kurulacak.
•    Kadının güvencesi devlet olacak. “Aile Destekleri Sigortası Kanunu” yürürlüğe konacak.
•    Savurganlığa son verilecek, israf olmayacak. İsrafı önleme, Saray’dan başlayacak. Cumhurbaşkanlığı, Çankaya Köşkü’ne taşınacak. 16 uçaklı bir cumhurbaşkanı olmayacak. Devleti yöneten, israfı itibar olarak görmeyecek. Cumhurbaşkanı, yaşayış tarzıyla topluma örnek olacak.
•    Kamuda adam kayırma olmayacak.
•    Akçeli işlere bulaşan, rüşvet alan büyükelçiler, bürokratlar görevden alınacak.
•    Dört-beş yerden maaş alma dönemi bitecek.
•    “Ekonomik ve Sosyal Konsey”, ilk toplantısını yapacak.
•    “Tank Palet Fabrikası”, orduya teslim edilecek.
•    “Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı” kurulacak.
•    “Esnaf Bakanlığı” kurulacak.
•    Esnafın faiz borçları silinecek, kira stopaj vergisi sıfırlanacak.
•    “Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı” kurulacak, pahalılığın önüne geçmek için acil eylem planı hazırlanacak.
•    Piyasadaki yangına son verilecek.
•    Çiftçilerin ve balıkçıların kredi faizleri silinecek.
•    Şehit yakınları ve gaziler için toplanan yardımlar hak sahiplerine teslim edilecek.
•    Süleyman Şah Türbesi, vatan toprağına geri getirilecek.
•    “Siyasi Ahlak Kanunu” çıkarılacak.
•    KHK’yla kamudan çıkarılan ancak haklarında adli bir süreç işletilmeyen, soruşturmalarda takipsizlik kararı verilen ya da haklarında beraat kararı verilenler için iade süreci başlatılacak.
•    GATA ve askeri hastaneler yeniden açılacak, ordumuz hastanesiz kalmayacak.
•    Yolsuzluktan elde edilen ve yurtdışına kaçırılan gelirler ülkemize geri getirilecek. “Malvarlıklarının Geri Alınması Ofisi” kurulacak.