"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İmamoğlu: “Eğitim hizmetlerinin kalitesini yükselttik”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Gençler, bu ülkenin en kıymetli hazinesi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözüne sıkı sıkı sarılıyor, çağdaş bir Türkiye için eğitimin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. İstanbul’da yeni başlangıçlar ve umut için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce sunmadığı hizmetleri sunduk. Kreşler açtık. Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nin sayısı 49’a yükselttik. 36 kreşin yapımına devam ediyoruz. Hedefimiz, kreş sayısını 150’ye çıkarmak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde ilk kez güvenli, kaliteli ve iyi hizmet veren öğrenci yurtları açtık. 2021 yılında 622 yatak kapasiteli üç kız yurdunu hizmete sunduk. 2022 yılında yurt sayısını 10’a, yatak kapasitesini de 2.800’e yükselttik. Öğrencilere sıcak bir yuva sunmak için 5.000 yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz.

“İBB Genç Üniversiteli” desteği kapsamında 190.178 öğrenciye 512 milyon TL’den fazla burs verdik. “Sen Oku Diye” eğitim destek programı dahilinde yetim, öksüz ve engelli çocuklarla şehit çocuklarına nakdi destek veriyoruz. Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere 100.000 soru bankası ulaştırdık. Lise ve üniversite tercih döneminde ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Enstitü İstanbul İSMEK’te eğitim içeriklerini, yeni nesil iş kollarına, teknolojik ve dijital süreçlere yönelik mesleki alanlarla zenginleştirdik. İstanbul’un 39 ilçesinde, 18-30 yaş arasındaki gençlere hizmet eden 141 Enstitü İstanbul İSMEK merkezi bulunuyor. 14-29 yaş arasındaki gençlerin gelişimine katkıda bulunacak eğitimler, istihdama yönelik kurs ve seminer programları düzenlediğimiz altı gençlik ofisimiz var. Üniversiteye devam eden veya üniversiteden mezun olan öğrenciler için “Kariyer Eğitim Günleri” düzenliyoruz. “İstanbul Senin, Staj Senin” projesi kapsamında 2.000’den fazla öğrenciye yılın belli dönemlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, İETT ve iştirak şirketlerde staj yapma imkânı sunuyoruz.

İstanbullu gençleri geleceğe ve iş dünyasına hazırlamak, istihdam edilebilirliklerine destek olmak amacıyla Genç Yetenek İstanbul Programı’nı başlattık. İstanbullu 1.000 gençle dokuz ay süreyle devam eden program kapsamında bir lansman etkinliği, 21 eğitim, 22 webinar, dört saha çalışması, bir gelişim kampı, bir mentorluk programı düzenledik, sektör buluşmaları gerçekleştirdik. Dayanışma projemiz Askıda Fatura’da, “Eğitim Destek Paketi” başlattık. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen üniversite öğrencilerine tek seferlik 250 TL tutarında eğitim desteği sağladık. Bugüne kadar 20.000’den fazla üniversite öğrencisi bu destekten faydalandı. Dezavantajlı çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla 2022 yılı itibarıyla “Ders Atölyeleri” projesini hayata geçirdik.

Herkesin eşit şekilde bilgiye erişebilmesi için uzaktan eğitime uyumlu, teknolojik altyapısı güçlü yeni nesil kütüphaneler açtık. İstanbul’a 35 yeni kütüphane kazandırdık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve çağı yakalamak için adımlar attık. 14 Mayıs’tan sonra değişimin başlayacağı alanlardan biri de eğitim olacak. Eğitimde çağ atlamak şöyle dursun, her geçen gün düşen kalite ve kötüye gidiş son bulacak. Gençleri üzen, anlamayan, onların düşünmesini istemeyen, hatta onlara eğlenceyi bile çok gören anlayış tarih olacak.


Önerilen Haberler