İstanbul’dan Hatay’a deprem dayanışması

• 17 Nisan 2023
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 62.5 milyon TL yardımda bulunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da 1.000 geçici konut yapacak, Hatay’ın içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısını onaracak. Bu çalışmalar için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 62.5 milyon TL’lik yardım yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. İl genelindeki atık su arıtma tesislerinin, içme suyu isale hatlarının, kanalizasyon şebeke sistemlerinin, içme suyu şebekelerinin ve depolarının, elektrik tesislerinin zarar gördüğü, hizmet veremez duruma geldiği de vurgulandı.