“Kadın Yaşam Merkezi” kuruluyor

• 17 Nisan 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi, “Kadın Yaşam Merkezi” kuracak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesine ihtiyaçları ve kaynakları ulaştırmak amacıyla “Kadın Koalisyonu Afet Koordinasyon Ağı” kurdu, yol haritası belirledi. Deprem bölgesinde destek ve savunuculuk grupları oluşturuldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kadın Koalisyonu, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) işbirliğiyle, Adana’da depremden zarar görenlere ve deprem bölgesinden gelenlere destek vermek amacıyla “Kadın Yaşam Merkezi” kurulması için çalışma başlatıldı. Kadın Yaşam Merkezi aracılığıyla depremden etkilenen kadınların temel ihtiyaçlara, ekonomik ve sosyal desteğe erişiminin sağlanması, afet durumunda kadınların maruz kalabileceği olası istismara ve şiddete karşı koruyucu ve önleyici çalışmaların yapılması, dayanışma ve sosyalleşme mekânlarının oluşturulması planlanıyor.