Kartal Belediyesi kadınların emeğini destekliyor

• 17 Nisan 2023
Kartal Belediyesi, kadınların emeğini destekleyen projelere öncelik vermeyi sürdürüyor.

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Kadın Emeği Pazarı”, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin bahçesinde açıldı. Pazarda, kadınların ürettiği el emeği, göz nuru ürünler satışa sunuldu. Kadın Emeği Pazarı’nı ziyaret eden Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, kadınları destekleyecek çalışmalar yaptıklarını belirtti. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde üretim atölyesini hayata geçirdiklerini ifade eden Karacan, deprem bölgesine destek vermek amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi. Atölyede kadınların gönüllü çalıştıklarını, deprem bölgesindeki kadınlar ve çocuklar için iç çamaşırı, pijama ve peluş oyuncak ürettiklerini kaydeden Karacan, ilerleyen dönemlerde atölyeyi sürekli ve kalıcı hâle getireceklerini, kadınların ürettiğini yine kadınların satışa sunduğu bir pazarı hayata geçireceklerini ifade etti.