"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Seçer: “Okullaşma oranını yükseltecek uygulamaları önceliklendirdik”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana çocuklara ve gençlere yönelik hizmet politikamızda ve uygulamalarımızda kalkınma odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettik. Eğitimdeki makro sorunların kentimizdeki etkilerini göz önünde bulundurduk. Bu sorunlara kalıcı çözümler bulan sürdürülebilir plan ve programlarla ilerliyoruz. Okullaşma oranını yükseltecek, eğitime katkıda bulunacak uygulamaları önceliklendiriyoruz. Kentimize kazandırdığımız çocuk gelişim merkezlerinde, 36-72 ay arasındaki çocukların gelişimine ve sosyalleşmesine katkıda bulunuyoruz.

“Mersin95” projesi kapsamında 0-3 yaş arasında çocuğu olan ailelere, ev ziyareti temelli rehberlik desteği sunuyoruz, bebeklerin gelişim süreçlerini destekleyen çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. İlköğretime devam eden çocuklar için geliştirdiğimiz “İlk Çantam” projesiyle Mersin genelinde toplam 36.000 adet kırtasiye seti dağıttık. İlkokul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi için 2019 yılından bu yana 13 ilçede toplam 3.918.867 adet kutu sütü ve 10.000 adet kuruyemiş paketini öğrencilere ulaştırdık. İlçelerde eğitim hizmetlerine erişimi güçlendirmek amacıyla eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezleri açtık. Ailesinin ekonomik koşulları nedeniyle ücretli kurslara gidemeyen, YKS ve LGS’ye hazırlanan 12. ve 8. sınıf öğrencilerine eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinde ücretsiz destek veriyoruz. Halk Kart’tan yararlanan ailelerin çocuklarının ve kurs merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin sınav başvuru ücretlerini karşılıyoruz.

2019 yılından bugüne kadar 27.697 lisans ve 7.451 önlisans öğrencisine nakdi destekte bulunduk. Bu desteğimizi sürdürüyoruz. Kentimizdeki öğrenciler için görev süremiz boyunca ulaşım ücreti 1 TL olacak. MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde, lise ve üniversite eğitimi kesintiye uğrayan ya da eğitimini devam ettirmekte zorluk yaşayan öğrencilere danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu projemizden bugüne kadar çoğunluğu kadın olmak üzere binlerce vatandaş faydalandı. Dezavantajlı bölgelerdeki 6. sınıf öğrencileri için “Minikbüs” projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında öğrenciler, müze, ören yeri, doğa parkları gibi farklı alanları geziyor, tiyatro, sinema etkinliklerine katılıyor. Projeyle öğrencilerin farklı konularda bilgi sahibi olmasını ve sosyo-kültürel açıdan gelişmesini hedefliyoruz.

Belediyemiz bünyesinde dokuz kütüphane açtık. Kütüphaneleri, ders çalışmaları, araştırma yapmaları ve kitap okumaları için gençlerin hizmetine sunduk. “Adres Okuma Salonu”, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Belediyemizin yurtlarında ve öğrenci konukevlerinde öğrencilere konaklama imkânı sağlıyoruz, ücretsiz WiFi, çamaşır yıkama, kahvaltı ve akşam yemeği gibi hizmetler sunuyoruz. Gençlerin istihdamına destek olmak amacıyla “Kariyer Merkezi” açtık. Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’ndeki mesleki eğitimlerle gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasını sağlıyoruz.

Erken çocukluk döneminden itibaren tüm yaş gruplarındaki çocuklara ve gençlere yönelik uygulamalarımızla çocukların ve gençlerin nitelikli eğitime kavuşmasını, geleceğe güvenle bakmasını ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını hedefledik. Bu anlayışla 2019 yılından bu yana yaptığımız çalışmaları daha kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıyla, kapasitemizi artırarak sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler