"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Selvitopu: “Üniversiteli gençlerin barınma sorununu çözdük”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çocukların ve gençlerin daha donanımlı olması, iyi eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizin farklı noktalarına eğitim, kültür, sanat ve bilim merkezleri açtık. Bu merkezlerden her yıl binlerce çocuk ve genç yararlanıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hizmete açtığımız Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), 1.391 öğrenci ve 34 eğitmen kapasitesine ulaştı. KARBEM çatısı altında ücretsiz eğitim desteği alan öğrencilerin %81.18’i YKS’de başarılı oldu, LGS’de bu oran %98.5’e ulaştı. 2022 yılında 296 çocuğa yaz okulu hizmeti verdik.

Çocukları ilkokula başlayan dar gelirli aileleri ve ilçemizin esnafını desteklemek amacıyla başlattığımız “Eğitim Kart” uygulamasını sürdürüyoruz. Toplam 3.500 öğrenciye “Eğitim Kart” desteği ulaştırdık. Dar gelirli aileler, çocuklarının kırtasiye malzemesi ihtiyacını ilçemizin esnafından karşılayabiliyor. Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü, ilçemizdeki okullara bakım-onarım ve bahçe düzenleme işlerinde destek oluyor. Okullara onarım malzemesi desteğinde de bulunuyoruz.

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete sunduk. Öğrenci yurdunu, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu açtı. Beş yıldızlı otel standartlarında, 274 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, uygun ücret politikamız nedeniyle kısa sürede doldu. 2022 yılında Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi’ni çocukların hizmetine sunduk. Deney istasyonlarına, uzay ve havacılık sergisine, kültür, bilim ve sanat atölyelerine, çeşitli kurslara ev sahipliği yapan merkezi bugüne kadar yaklaşık 20.000 çocuk ziyaret etti. Yine 2022 yılında faaliyete geçen Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, kısa sürede çocukların ve gençlerin buluşma mekânlarından biri oldu. Merkezde, farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen 15 kurstan yüzlerce kursiyer ücretsiz yararlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgedeki çocukları da unutmadık. Dershane olarak kullanılmak üzere düzenlediğimiz iki konteyneri Hatay’ın Defne ilçesine ulaştırdık.


Önerilen Haberler