"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tokat: “Dijital dershane uygulamasını başlattık”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Muhammet Tokat, Milas Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan eğitime hassasiyet gösteriyoruz. Çocukların ve gençlerin iyi bir eğitim alması, yeteneklerini keşfetmesi, özgüveni yüksek, kendini ifade edebilen bağımsız bireyler olarak yetişmesi için belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açtığımız kurslarla çocukların ve gençlerin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Eğitimde fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek amacıyla belediyemizin kurs programlarını çeşitlendirmeyi, çocukların ve gençlerin gelecek kaygısını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Dijital dershane uygulamasını başlattık, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin ücretsiz deneme sınavlarından ve online derslerden yararlanmasını sağladık. 2020-2022 eğitim-öğretim döneminde okul öncesi yaş gruplarının okula adaptasyon sürecini kolaylaştırmak amacıyla okul öncesi destek kursları açtık. Etütlerle, sınava hazırlık kurslarıyla öğrencilerin okulda aldığı eğitimi desteklemeyi amaçlıyoruz.

Çocuklar için kültür-sanat içerikli kurs programlarını da sürdürüyoruz. “Milas Dans Atölyesi” bünyesinde Latin dansları, bale, modern dans, zumba ve halk oyunları kursları düzenledik. Farklı yaş grupları için resim, karikatür, gitar, keman ve piyano kursları açtık.

Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla ücretsiz ve tam gün hizmet veren çocuk oyun evini hizmete sunduk. Oyun evinden, ihtiyaç sahibi ailelerin okul öncesi eğitimden mahrum kalan 48-66 ay arasındaki çocukları faydalanıyor. Çocukların zihinsel, bedensel, fiziksel ve sosyal gelişimine katkıda bulunan oyun evinde, alanında uzman öğretmenler eşliğinde birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Önümüzdeki dönemde de çocuklar ve gençler için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler