"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Topaloğlu: “Sürdürülebilir eğitim projelerine imza attık”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Eğitim Varsa Gelecek Var” sloganıyla çok sayıda sürdürülebilir eğitim projesine imza attık. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime katkıda bulunuyoruz. Ana sınıfından 8. sınıfa kadar 6.500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz karşılıyoruz. Kemer’de yaşayan öğrenciler, okullara ulaşımda da herhangi bir sorun yaşamıyor. 1.400 lise öğrencisine servis hizmeti sunuyoruz.

Ahmet Erkal Spor Tesisleri’ndeki binayı eğitim yuvasına dönüştürdük. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezi’nde, üniversiteye hazırlanan öğrencilere alanında uzman 11 öğretmen eşliğinde ücretsiz eğitim verilmesini sağlıyoruz. 300 öğrencinin aynı anda eğitim alabildiği merkeze gelen öğrenciler, sosyal aktivitelerden de yararlanıyor.

Üniversiteyi kazanan ve Kemer’de ikamet eden 935 öğrenciye ilçemizdeki turizmcilerin desteğiyle ayda 700 TL burs veriyoruz. Yer tahsis ettiğimiz, Kemer’in ilk turizmcilerinden Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman tarafından yaptırılan Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni hizmete sunduk. Anaokulundan üniversite öğreniminin sonuna kadar tüm öğrencilerin yanındayız. Yine yer tahsis ettiğimiz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan, daha sonra belediyemize devredilen Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi’nde, farklı branşlarda ücretsiz kurslar ve güzel sanatlar yetenek sınavına hazırlık kursları veriyoruz. Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası’nı kurduk. Şef Furkan Üstündağ yönetimindeki 58 kişilik orkestra, ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi’nde eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Kemerli gençlerden oluşan dev orkestra, her konserinde beğeni topluyor. Belediyemizin desteğiyle Kuzdere Mahallesi’nde Denizcilik Fakültesi ve 300 kapasiteli üniversite yurdu yapılıyor. Kuzdere Mahallesi’nde belediyemize ait 719 ada 2 parseldeki yaklaşık 12 dönümlük alana yapılan dört katlı Denizcilik Fakültesi, Lojistik, Gemi Makineleri İşletme, Denizcilik İşletmeleri ve Deniz Ulaştırma İşletme Bölümleri’nden oluşacak. Her bölümün ayrı derslikleri, laboratuvarları, idari personel odaları ve 500 kişilik konferans salonu olacak. 300 kapasiteli öğrenci yurdunda, yemekhane, kantin, çalışma ve öğrenci odaları yer alacak.

Eğitimin her alanına katkıda bulunuyoruz. İlçemizdeki okulların ihtiyaçlarını (boya, badana, bakım-onarım, çevre düzenlemesi, temizlik vb.) karşılıyoruz. Eğitimin olmadığı hiçbir yerde başarı sağlanamaz. Eğitime önem veriyoruz. Öğrencilerin ve okulların ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyoruz. Eğitimin her kademesine destek olmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler