Türkyılmaz: “Türkiye’nin en büyük çocuk akademisini hizmete açtık”

• 17 Nisan 2023
Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitimdeki sorunları çözmek ve eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla projeler hayata geçirdik. 2014 yılından bu yana Mudanya’nın kültürel açıdan kalkınması için çalışıyoruz. Agah Bursalı Kreşi ve Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’yle anaokulu çağındaki çocukların eğitimine öncelik veriyoruz. Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Taş Mektep Akademi’de açılan atölyelerle çocukların ve gençlerin eğitimine katkıda bulunuyoruz. Taş Mektep’i yeniledik, müze ve akademi olarak ilçemize kazandırdık. Taş Mektep’te seramik, fotoğraf, resim, satranç, astronomi, mozaik, drama, tiyatro atölyelerinin yanı sıra tohum etkinlikleri düzenleniyor, ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle yaz boyunca atölyeler yapılıyor. Taş Mektep Akademi’de, Türkiye’nin ilk sümeroloğu Muazzez İlmiye Çığ’ın, hayatını insan sağlığına ve topluma adayan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın, Türkiye’nin ilk kadın sosyoloğu, sosyalist hareketinin öncü isimlerinden Behice Boran’ın ve Türkiye’nin ilk kadın heykeltıraşı Sabiha Bengütaş’ın ismi yaşatılıyor. Taş Mektep, “Mudanya Felsefe Buluşmaları”, “Mudanya Arkeoloji Günleri”, “Türkiye’de Sanat Mudanya Buluşmaları” etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en büyük kreşini ve anaokulunu hizmete açtık. 2022 yılından bu yana eğitime devam eden Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nde, dokuz derslik, konferans ve spor salonu, yüzme havuzu, drama, akıl ve zekâ oyunları, yabancı dil, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri yer alıyor. Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açtığımız hobi ve sanat atölyelerinde 3.285 kursiyer eğitim gördü. Online eğitim sınıfları açtık, mahallelere ücretsiz internet altyapısı kurduk. İlçe genelinde 36 mahalleye internet hizmeti veriyoruz. Eğitime yapılan yatırımın, geleceğe atılan en büyük adım olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla geleceğimiz için çalışıyoruz.