Yenişehir Belediyesi’ne anlamlı davet

• 17 Nisan 2023
Yenişehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan ve UNICEF’ten davet aldı.

Yenişehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez 2019 yılında hayata geçirdiği “Erken Çocukluk Gelişimi Projesi: Yenişehir Modeli”, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve UNICEF işbirliğiyle hazırlanacak 2023-2028 erken çocukluk gelişimi stratejisi ve ulusal eylem planı için davet aldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, projenin ülke çapında yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de yürüttüğümüz erken çocukluk gelişimi çalışmalarında, bu çalışmalar kapsamında oluşturduğumuz eğitim kurumlarında önemli işler yaptığımızı, örnek bir projeyi hayata geçirdiğimizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve UNICEF, projemiz hakkında sunum yapmamızı talep etti. 2019 yılında projeyi hayata geçirirken, bunun bir çoban ateşi olduğunun ve tüm ülkeye yayılması gerektiğinin altını çizmiştik,” dedi.