"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yılmaz: “Çocukların sosyalleşebileceği alanlar oluşturduk”

  • 17 Nisan 2023
Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerini kazandığımız günden itibaren ülkemizin geleceği açısından önemli olan eğitimi önemsiyoruz, bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Gazipaşa, geçmişten bu yana eğitime önem veren ve okuma-yazma oranının %100 olduğu bir ilçedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana çocukların, gençlerin ve okulların her zaman yanında olduk.

Pandemi döneminde ilçemizdeki okullara maske ulaştırdık. Çocuklar bu süreçte eğitimlerine evden devam etti. Uzaktan eğitime katkıda bulunmak amacıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteğinde bulunduk, bilgisayar merkezi kurduk. Bilgisayar merkezinden öğrencilerin faydalanmasını sağladık.

Çocuklara ve gençlere eğitim desteğini sürdürüyoruz. İlçemiz genelinde öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. “Beslenme Saati” projesini hayata geçirdik, ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere sağlıklı atıştırmalık ve meyve ulaştırıyoruz. Çocukların sosyalleşebileceği alanlar oluşturuyoruz. Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çocuklar için futbol, basketbol ve okçuluk kursları düzenliyoruz. Spor etkinlikleri, sınavlar ve gezi etkinlikleri için öğrencilere ulaşım desteği sağlıyoruz. Çocukların eğitimi kadar eğitim aldığı okullar da bizim için çok önemli. Çocukların daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda eğitim almasını istiyoruz, bakım, onarım, bahçe temizliği ve tadilat işlerinde okullara yardımcı oluyoruz.

Belediyemizin çevre mühendisleriyle birlikte doğayı koruma bilincini yükseltmek, çevre temizliğinin önemini anlatmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla okullarda eğitim seminerleri düzenliyoruz, uygulamalı etkinlikler yapıyoruz. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için belediyemizin veteriner hekimi eşliğinde eğitim seminerleri düzenliyoruz. Gazipaşa’ya Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin yapılması için 7.217 metrekarelik araziyi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne bedelsiz tahsis ettik.
Önümüzdeki dönemde ilçemizdeki eğitim faaliyetlerini artıracak önemli projeleri hayata geçireceğiz. Öğrencilerin uzman eğitmenler eşliğinde ders çalışması için etüt merkezi açmayı planlıyoruz. Çalışan ailelerin yükünü hafifletmek için çocuk gündüz bakımevi açacağız. Kırsal mahallelerdeki öğrenciler için bilişim atölyesi açmak istiyoruz. İlçe merkezine büyük bir kütüphane açarak eğitime destek olmayı planlıyoruz. Gazipaşa, kendini geliştiren ve eğitime önem veren bir ilçedir. Daha güzel ve aydınlık bir gelecek için eğitime destek olmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler