Akın: “Eğitim merkezleri açtık”

• 24 Nisan 2023
Başkan Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitime önem veriyoruz. Eğitimin önündeki engelleri kaldırmak için projeler üretiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla eğitim merkezleri açtık, bu sayede çocukların eğitimden mahrum kalmamasını sağladık. 2019 yılında Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezde 2019 yılından bu yana lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 2.145 öğrenci eğitim gördü, 2022 yılında LGS’de %99 başarı sağlandı. 2022 yılında YKS’ye hazırlanan 277 öğrenciden 165’i aralarında ODTÜ, Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’nin bulunduğu eğitim kurumlarına yerleşmeyi başardı. Üniversite adaylarını tercih döneminde yalnız bırakmadık. İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle tercih merkezi açtık, 4.000’den fazla üniversite adayı tercih merkezinde ücretsiz danışmanlık hizmeti aldı. 2019 yılında Atatürk Kültür Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Merkezde farklı branşlarda kurslar açıyoruz. Dört yıldır faaliyette olan Atatürk Kültür Merkezi’nde 64 farklı branştaki kursta 1.600 kursiyer eğitim gördü. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hizmete açtığımız Çocuk Kültür Sanat Merkezi’yle fark yarattık. Okul öncesi eğitimle birlikte İngilizce, jimnastik, drama, el sanatları, müzik vb. kursların verildiği merkezde, 3-5 yaş arasındaki çocuklar yarı veya tam zamanlı eğitim görme imkânı buldu. Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde Türkiye’de bir ilke imza attık, ücretsiz okul öncesi eğitimi verdik. “Paylaştıkça çoğalır, paylaştıkça aile oluruz” anlayışıyla belediyemizin aşevinde hazırlanan yemekleri 3.5 TL karşılığında üniversite öğrencileriyle paylaştık. Aynı proje kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi öğrencilerine sabah çorbası ikram ettik.

Önümüzdeki dönemde çocukların daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için çalışmalarımızı yaygınlaştıracağız. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin sayısını artıracağız. Mobil tercih merkezlerini ihtiyaç duyulan alanlara konumlandırmayı planlıyoruz. Ülkemizin geleceği için iyi yetişmiş çocuklara ve gençlere ihtiyacımız olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Bu nedenle eğitime öncelik vermeye devam edeceğiz.