"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Atay: “Herkes için eşit eğitim anlayışını benimsedik”

  • 24 Nisan 2023
Başkan Mehmet Fatih Atay, Efeler Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefledik. Bu kapsamda kitap kafeler, gündüz bakımevleri, “Otizm Yaşam Merkezi”, “EFESEM Akademi”, Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı gibi topluma fayda sağlayacak projeleri hayata geçirdik.
Türkiye’de aynı konseptte örneği bulunmayan, bilgiye ulaşmak isteyen her yaştan vatandaşın ilk tercihi olan kitap kafeler, konforlu ortamı, internet bağlantılı bilgisayarları, ücretsiz ikramlarıyla ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor. Ünü ilçemizin sınırlarını aşan kitap kafeler, 10 farklı mahallede 11 noktada hizmet veriyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda hayata geçirdiğimiz eğitim kurumlarının sayısını artırmaya devam edeceğiz. 2021 yılının Ekim ayında Kemer Mahallesi’nde Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nı hizmete açtık. Efeler’i eğitim turizminin merkezi hâline getirmek amacıyla hizmete sunduğumuz merkez, 4.377 metrekarelik alana inşa edildi. Merkezde, eğlenceli, eğitici oyun grupları ve sosyal tesis yer alıyor. Merkez, “Sezar Şifreleri”, “Hilbert Küpü” gibi oyun grupları aracılığıyla çocuklara ve gençlere farklı dünyaların kapılarını açıyor. Aynı zamanda özgür düşünceye, yeni fikirlere, farklı çözüm yollarına imkân tanıyor.

Efeler’de yaşayan otizmli bireylerin sosyalleşebilmesi, sanatsal etkinliklere katılması, eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi için 2021 yılının Aralık ayında Yedieylül Mahallesi’nde Otizm Yaşam Merkezi’ni hizmete açtık. Otizmli bireylerin ve ailelerinin geleceğe umutla bakmasını sağlayan merkez, dört kattan oluşuyor. Merkezde, otizm kafe, duyu bütünleme odası, bireysel/grup özel eğitim sınıfı, resim, müzik ve beden eğitimi odası, aile/birey görüşme odaları yer alıyor, otizmli bireylerin fiziksel aktivitelerini geliştirebileceği, açık havada oyun oynayabileceği bir parkur da bulunuyor, hekim, klinik psikolog, sosyal hizmet uzmanı, ergoterapist, özel eğitim öğretmeni, çocuk gelişim uzmanı, resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri görev yapıyor. Merkez, 400 öğrenci kapasitesiyle bölgenin en kapsamlı otizm yaşam merkezi olma özelliğini taşıyor.

Efeler Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (EFESEM) aracılığıyla eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. 2019 yılının Ekim ayında hizmete açtığımız EFESEM Akademi, “Herkes İçin Eşit Eğitim” vizyonuyla, cüzi bir ücret karşılığında 5. sınıftan üniversite sınavına hazırlık sınıflarına kadar öğrencilere eğitim hizmeti veriyor.

İlkini 2019 yılında Ata Mahallesi’nde hizmete sunduğumuz gündüz bakımevinin ikincisini Mimar Sinan Mahallesi’nde, üçüncüsü de Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmete sunduk. Ebeveynler, uzman eğitimcilerin hizmet verdiği kreş ve gündüz bakımevlerine çocuklarını güvenle teslim edebiliyor. İlçemizin çocukları, belediyemizin çatısı altında geleceğe güvenle hazırlanıyor.


Önerilen Haberler