Ayvalık Belediyesi, “Fikir ve Kültür Günleri” düzenliyor

• 24 Nisan 2023

Ayvalık Belediyesi, Türkiye’nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen köy enstitülerinin kuruluşunun 83. yılında “Fikir ve Kültür Günleri” düzenliyor. “Fikir ve Kültür Günleri”, köy enstitülerinin simge ismi, köy edebiyatı akımını başlatan yazar, şair ve öğretmen Mahmut Makal adına düzenlendi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, üç yıl önce düzenlemeye başladıkları Fikir ve Sanat Günleri’ne katılımın yoğun olmasından ötürü mutlu olduklarını belirtti. Başkan Ergin, “Fikir ve Sanat Günleri’nde birbirinden değerli, kamuoyunun yakından tanıdığı önemli düşün insanları Ayvalık’ta vatandaşlarla buluşacak,” dedi.