"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Batur: “Okul öncesi eğitime önem verdik”

  • 24 Nisan 2023
Başkan Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim her zaman öncelikli alanlarımızdan biri oldu. Bir çocuğun eğitiminin sadece onun değil, ailesinin ve birçok insanın dünyasını değiştirecek kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim çalışmalarına önem verdik. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerekiyor. Her çocuğun eşit koşullarda eğitim alması amacıyla çalışmalar yapıyoruz.

Engelsiz Yaşam Köyü’nü hizmete sunduk. Merkezde, zihinsel engelli çocukların eğitimine destek olmaya, onların hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Engelsiz Yaşam Köyü’ndeki çalışmalarımızın çocukların ve ailelerin hayatını değiştirdiğini görmek bizi mutlu ediyor. Engelsiz Yaşam Köyü, en önemli projelerimizden biri.

Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimi açısından önemini bildiğimiz için kreşler açmaya başladık. Kreşlerin sayısını artırmayı planlıyoruz. Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Merkezde, planetaryum ve 16 deney düzeneği yer alıyor. Konak Teknoloji Araştırma Katılım (KONTAK)-Yenilikçi Öğrenme Merkezi’ni hizmete sunduk. Tarihî İstiklal İlkokulu’nu restore ederek ilçemize kazandırdığımız merkezde, çocuklar için farklı alanlarda eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Yine asırlık bir yapıyı restore ederek ilçemize kazandırdığımız Roman Kültür Merkezi’nde kurslar açıyoruz, bu kurslar yoğun ilgi görüyor.

“Her semte bir merkez” hedefiyle sayılarını artırdığımız semt merkezlerinin her biri eğitim yuvası niteliğindedir. Bu merkezlerde açtığımız kurslara (hobi, meslek ve kişisel gelişim vb.) her yıl binlerce vatandaş katılıyor. Hizmete sunduğumuz Konak Gençlik Destek Merkezi’nde ise, bağımlılıkla ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında eğitim seminerleri düzenliyoruz.

Gençlerin ve kadınların meslek sahibi olmasını sağlamak amacıyla kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Bu kapsamda Kesintisiz Eğitim Projesi’ni hayata geçirdik. Projeyle gençlere iş dünyasına giriş, çocuklara da sosyal hayata uyum eğitimleri verdik. Girişimci İş Kadınları Federasyonu ortaklığında “Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor” projesini yürüttük. Proje kapsamında kadın-erkek eşitliği, temel haklar gibi çok önemli konularda eğitim alan kadınlar, öğrendiklerini Anadolu’daki kadınlara aktarmak için saha çalışmaları yaptı.   Konak’taki okulların bakım ve onarım işlerine destek olduğumuzu, çocukların daha sağlıklı, bakımlı ve temiz okullarda eğitim almasını sağlamak için canla başla çalıştığımızı belirtmek isterim.


Önerilen Haberler