"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Doğan: “İlçemize kreşler kazandırdık”

  • 24 Nisan 2023
Başkan Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim, Türkiye’nin en önemli sorunu. Ülkemizin gelişmesi, güçlenmesi ve çağa ayak uydurması eğitime bağlı. Bu nedenle eğitime desteğimizi sürdürüyoruz. 2019 yılından bu yana her eğitim-öğretim döneminde ihtiyaç sahibi 16.000 ortaokul ve lise öğrencisine 16.640.000 TL, robotik kodlama öğrencilerine 266.000 TL eğitim desteği sağladık.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ilçemize kreşler kazandırdık. Gündüz bakımevleri evleri sayesinde çalışan annelerin hayatını kolaylaştırıyoruz. Ülkemizdeki ekonomik kriz en fazla çocukları etkiliyor. Bu zor günleri birlikte atlatmak amacıyla ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına, deprem bölgelerinden ilçemize gelen çocuklara belediyemizin aşevinde hazırlanan hijyenik ve sağlıklı öğle yemeklerini ulaştırıyoruz. Özel kurslara gidemeyen çocuklar için farklı branşlarda kurslar açtık. Kurslardan bugüne kadar 2.207 çocuk yararlandı.

Çocukları spora yönlendirmek amacıyla 13 branşta (futbol, basketbol, badminton, tenis, satranç, pilates, güreş vb.) uzman antrenörler eşliğinde ücretsiz eğitimler verdik. Hizmete sunduğumuz kadın ve çocuk yaşam merkezlerinde, ihtiyaç sahibi çocuklar için problem çözme, proje yaratma, robotik kodlama, akıl oyunları ve satranç eğitimleri düzenledik.

Sadece öğrencilere değil, ilçemizdeki okullara da her konuda destek oluyoruz, okulların ihtiyaçlarını (spor sahası, spor malzemesi, yemekhane, kantin, bakım, onarım, boya, tadilat vb.) karşılıyoruz. Okullarla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz, seminer ve konferans gibi bilgilendirici etkinlikler düzenliyoruz. Eğitime yönelik çalışmalarımıza çocukları da dahil ediyoruz, çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla eğitimler veriyoruz.

İlçemizdeki kütüphaneye öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Tam kapasiteyle hizmet verdiğimiz kütüphanede çeşitli branşlarda kurslar açıyoruz, çocukları kitap okumaya teşvik etmek için etkinlikler düzenliyoruz. Özel gereksinimli vatandaşlar için Engelsiz Yaşam Akademisi’nde mesleki eğitimler veriyoruz, onların hayata katılmasını ve sosyalleşmesini sağlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarla yakından ilgileneceğiz. Ülkemizin kalkınmasını, çocukların ve gençlerin başarılı olmasını sağlamak için sorumluluklarımızın farkındayız Aydınlık, çağdaş ve laik bir gelecek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler