"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Engin: “Sanat eğitimine yatırım yaptık”

  • 24 Nisan 2023
Başkan Ali Engin, Narlıdere Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Türkiye’nin geleceğinin adil, herkes için erişilebilir ve sürdürülebilir bir eğitim anlayışıyla güvence altına alınacağını biliyoruz. Bu nedenle göreve geldiğimiz 2019 yılının Mart ayından bu yana çocukların aydınlık yarınlarda mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için birçok projeyi hayata geçirdik. Eğitim kalitesini yükseltmeyi, çocukların motivasyonunu artırmayı, başarılarına ve hedeflerine destek olmayı, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladık.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarına verdiği “kreş” açma talimatı doğrultusunda Nar Çiçekleri Anaokulları’nı hizmete sunduk. “5 Yılda 5 Anaokulu” sloganıyla yola çıktık. Nar Çiçekleri Anaokulları’nın üç şubesini kısa sürede hizmete açtık. Bu sayede ilçemizde 200 çocuğa okul öncesi eğitim veriyoruz. Görev süremiz tamamlanmadan iki şubeyi daha ilçemize kazandıracağız, ilçemizde yaşayan 400 çocuğa ve ailelerine kreş hizmeti sunacağız, sözümüzü tutacağız. Vatandaşların da desteğiyle 2023 yılının ikinci eğitim-öğretim döneminde “Beslenme Çantası” projesini hayata geçirdik. “Narlıdere’de Beslenme Çantaları Boş Kalmasın” sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına bir öğün beslenme desteği sağlıyoruz.

Çocuklara sanatı sevdirmek, dünya çapında müzisyenleri ülkemize kazandırmak amacıyla Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’nı kurduk. Yaşları 7-16 arasında değişen 80 çocuğa müzik alanında uzman isimlerden nitelikli eğitim alma imkânı sunduk. Prova yapmaları için belediyemizde özel bir salonu çocuklara tahsis ettik. Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, özel günlerde konserler verdi. Sanat eğitimine yaptığımız her yatırımın, ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olduğunu biliyoruz.

Yelken sporuna gönül veren kız çocuklarının hayalini gerçekleştirdik. Türkiye Yelken Federasyonu ve İzmir Türk Koleji Yelken Spor Kulübü işbirliğiyle 7-14 yaş arasındaki kız çocuklarına ücretsiz yelken sporu eğitimi vermeye başladık. Yüzmeden basketbola, voleyboldan tenise kadar birçok branşta spor eğitimi veriyoruz. Narlıdere Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, başarılarıyla ilçemize gurur yaşattı.

İlçemizdeki okulların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yenilenebilir enerji, küresel ısınma, ekosistem, çevre temizliği ve geri dönüşüm hakkında hazırladığımız eğitim kitlerini öğrencilere dağıtıyoruz. Narlıdere Belediyesi Kurs Merkezi’nde yaşları 4-17 yaş arasında değişen çocuklara resim, dans, tiyatro, gitar, keman ve piyano dersleri veriyoruz. Belediyemizin Engelliler ve Sosyal Yardımlaşma Birimi, dans, yoga, resim gibi kursları düzenliyor. Bu kurslarla hem çocuklara psikolojik destek veriyoruz hem de çocukların psikomotor becerilerinin gelişmesine katkıda bulunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde Nar Çiçekleri Anaokulları’nın sayısını ve kapasitesini artırmayı, bir yıl içinde iki şube daha açarak öğrenci sayısını 400’e ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca “Beslenme Çantası” projemizdeki menüyü çeşitlendirmeyi, projeden yararlanacak çocuk sayısını artırmayı hedefliyoruz. Çocuk Senfoni Orkestrası’nı daha fazla sayıda çocuğa ulaştırmak için çalışmalara başladık.


Önerilen Haberler