Eskişehir’i dönüştürecek mühendislere eğitim

• 24 Nisan 2023
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında sahada görev yapacak mühendislere eğitim veriliyor.

2021 yılından bu yana sürdürülen “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi” çalışmaları kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Orkun Kılıç, Eskişehir’in yapı stoku envanterinin oluşturulması ve deprem riski açısından yapı güvenliğinin değerlendirilmesi için protokol imzaladı. Protokol kapsamında 30 mühendise eğitim veriliyor. Eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olan 16 inşaat mühendisi işe alındı. Eskişehir genelinde yapılacak çalışmanın ilk etabında Odunpazarı ve Tepebaşı bölgesindeki 22.000 bina, hızlı değerlendirme yöntemiyle incelenecek.  Mühendisler, bayramdan sonra saha çalışmalarına başlayacak.