Gerenli: “Hayat boyu eğitim yaklaşımını esas aldık”

• 24 Nisan 2023
Başkan Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Köy enstitüleri modeliyle hayata geçirdiğimiz “Lüleburgaz Yıldızları Akademileri”, eğitim ve kültür alanındaki dönüşümün mihenk taşıdır. Gençler, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde futbol, basketbol, masa tenisi ve voleybol eğitimi alıyor. Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde sertifikalı aşçılık ve pastacılık kursları düzenliyoruz. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde kadınlara çeşitli alanlarda eğitimler veriyoruz, kadınları toplumsal yaşama dahil ediyoruz. Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi aracılığıyla bisiklet kullanımını teşvik ediyoruz, dünyanın dört bir yanından gelen bisikletli gezginleri ücretsiz ağırlıyoruz. Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde resim, heykel, müzik, sinema olmak üzere 15 ayrı atölye düzenliyoruz, modern ve donanımlı sahneleri vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi bünyesinde kurduğumuz Lüleburgaz Belediyesi Konservatuvarı’nda, alanında uzman akademisyen ve sanatçılar tarafından Lüleburgaz’ın yetenekli çocuklarına müzik eğitimi veriliyor. Hedefimiz, belediyemizin konservatuvarında eğitim alan çocukların sanata yön verecek bireyler olmasını sağlamak.  Tabi çalışmalarımız bununla sınırlı değil. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi bünyesinde Lüleburgaz Belediyesi Kreş ve Çocuk Gündüz Bakımevi’ni hayata geçirdik. 2018 yılında hizmet vermeye başlayan Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’ndeki eğitimlerle sadece gençlere değil, her yaştan vatandaşa ulaştık. Bilişim sınıfı, marker laboratuvarı, paylaşımlı ofis ve mini toplantı salonuyla hizmet veren Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nde, geleceğin yıldız girişimcileri, finansal okuryazarlık, scratch, çevrimiçi güvenlik ve robotik kodlama eğitimi veriliyor.

“Eğitim hayat boyu sürer” anlayışıyla 7’den 70’e her yaştan vatandaş için eğitime yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. “Siz yeter ki çalışın, sizi destekleyeceğiz,” diyerek, “Üniversiteli Aile Desteği” projesini başlattık. 2019 yılından bu yana üniversite öğrencilerinin ailelerine destekte bulunduk. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretini karşıladık. Eğitime yapılacak yatırımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla çocuklar ve gençler için projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.