Geyikçi: “Belediyemizin kurslarını geliştirdik”

• 24 Nisan 2023
Başkan Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Bilginin, kültürün ve eğitimin gücüne inanıyoruz” anlayışıyla yola çıktık. İlçemizdeki eğitim kurumlarına her konuda destek verdik, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yanında olduk. Ekonomik kriz nedeniyle fiyatı artan kırtasiye malzemeleri aileleri zorlamaya başladı. Öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk, velilerin yükünü hafiflettik. Okullara bakım, onarım, tadilat ve boya işlemlerinde yardımcı olduk. Pandemi döneminde okullarda dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdık. Finike Anadolu Lisesi ve Finike 50. Yıl Anaokulu’nun bulunduğu alana otopark yaptık, servis araçlarının geçişini kolaylaştırdık. Okul bahçelerine parke taşı döşedik. Cengiz Topel Ortaokulu’nda e-sınav salonu hazırladık. Belediyemize ait iş hanındaki bir katı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettik, Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nin (ATASEM) kuruluşuna destek verdik. Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği yaptık, sanat, eğitim ve hobi kurslarını interaktif hâle getirdik, kursların kalitesini yükselttik. Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Finike İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’yle görüşmelerimiz devam ediyor. Eğitime yönelik çalışmalar kapsamında kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sürdürüyoruz.