Gökhan: “Okullara malzeme desteğinde bulunduk”

• 24 Nisan 2023
Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

ATA’M Kreş ve Gündüz Bakımevleri’ni ve Çocuk Kültür Evi’ni hizmete sunduk. Yazar ve Sanatçı Evi’ne sanat atölyeleriyle destek verdik. Üç mahallede hizmet veren Sosyal Yaşam Evleri’nde atölyeler düzenledik. ATA’M Kreş ve Gündüz Bakımevleri’nde, 3-6 yaş arasındaki çocuklara tam zamanlı ve Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim veriliyor. Cevatpaşa Mahallesi’ndeki Cevatpaşa ATA’M Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde altı derslik yer alıyor, 115 çocuğa hizmet veriliyor. Cevatpaşa ATA’M Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni 2016 yılında hizmete açtık. Barbaros Mahallesi’ndeki Barbaros ATA’M Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde on derslik bulunuyor, 185 çocuğa hizmet veriliyor. 2018 yılında açtığımız Barbaros ATA’M Kreş ve Gündüz Bakımevi, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde çalışmalarına başladı.

İhtiyaç sahibi başarılı çocukların Özel İstek Okulları’nda tam burslu eğitim almasını sağlıyoruz. Çocuk Kültür Evi’nde 7-11 yaş arasındaki çocuklara hizmet veriyoruz. Yaklaşık 7.000 bin üyesi olan merkezde, çocuk kütüphanesi de yer alıyor. Robotik kodlama, bilgisayar, görsel sanatlar, zekâ oyunları, müzik, koro, enstrüman, ritim, dans, yaratıcı drama, sinema, kültür-sanat gibi çeşitli alanlarda çocuklara destek veriyoruz. Çocuklar, okuldan sonra merkeze geliyor, daha önce kaydoldukları programlara katılıyor. Çocuk Kültür Evi, 2016 yılında hizmet vermeye başladı. Sosyal Yaşam Evleri’nde ise, göçmen ailelere ve çocuklarına destek oluyoruz, üretim ve sanat atölyeleri düzenliyoruz. Yazar ve Sanatçı Evi’nde de gençler için sanat atölyeleri, programlar, söyleşiler ve sergiler düzenliyoruz. Hedefimiz, kreşlerin sayısını artırmak ve daha fazla sayıda çocuğa ulaşmak. “Çocuk Köyü” ve “Gençlik Merkezi” kurmayı, bir mahalleye daha “Çocuk Kültür Evi” açmayı, “Çocuk Meclisi” oluşturmayı planlıyoruz. Kentimizdeki okullara malzeme desteğinde bulunuyoruz. Okul bahçelerini düzenliyoruz. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Eğitime yapılacak her yatırımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımıza ve projelerimize yenilerini ekliyoruz.