Güçlü Kadın Güçlü Adana projesi devam ediyor

• 24 Nisan 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası, “Güçlü Kadın Güçlü Adana” projesine devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle hayata geçirilen “Güçlü Kadın Güçlü Adana” projesi devam ediyor. Projenin amacı, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, sanayide kadın istihdamını artırmak, kadınları üretime dahil etmek. Sanayide vasıflı eleman ihtiyacını göz önüne alarak mesleği olmayan, işsiz veya iş bulamadığı için mesleğini yapamayan kadınlar için ücretsiz, sertifikalı mesleki eğitim programları düzenleniyor. Eğitimlere katılan ve başarılı olan 15 kadın, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde, vida kalite kontrol biriminde istihdam edildi.