"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Günel: “Nakdi eğitim yardımını artırdık”

  • 24 Nisan 2023
Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizde yaşayan çocukların ve gençlerin en iyi şartlarda, çağın gereklerine uygun, nitelikli eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizdeki eğitim kurumlarının fiziki koşullarını iyileştirmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz, okulların bakım, onarım, tamirat ve tadilat taleplerini karşılıyoruz.

Her eğitim-öğretim döneminde, ekim ve mayıs aylarını kapsayan sekiz aylık süreçte ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine nakdi eğitim yardımında bulunuyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde 467 öğrenciye eğitim desteği verdik. 2022-2023 döneminde ekonomik krizi de göz önünde tutarak nakdi eğitim desteğimize %80 oranında zam yaptık. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine aylık 250 TL, lise öğrencilerine 350 TL, üniversite öğrencilerine de 600 TL nakdi destekte bulunuyoruz. Nakdi eğitim desteğimizden 800 öğrenci faydalanıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemesi desteği sağlıyoruz. Okullardan aldığımız listeler ve öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız kırtasiye paketlerini velilere teslim ediyoruz. Talep eden ailelerin çocuklarının üniforma, okul çantası, ayakkabı gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İhtiyaç durumunda eğitim yardımı dışında ekstra nakdi yardımda bulunuyoruz. İlçe merkezine uzak ve minibüs güzergâhı üzerinde olmayan noktalarda ikamet eden ailelerin çocuklarına ücretsiz ulaşım desteği veriyoruz. Bu hizmetimizden yaklaşık 150 çocuk yararlanıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının YKS ve LGS giriş ücretini karşılıyoruz.

Pandemi döneminde uzaktan eğitim gören 350 öğrenciye tablet ve bilgisayar desteğinde bulunduk. İlçemizdeki üniversite öğrencileri için ücretsiz akşam yemeği hizmetine başladık. İhtiyaç sahibi ailelerin 6-14 yaş arasındaki çocukları için “Beslenme Çantası Desteği” projesini hayata geçirdik. Sağlıklı gıda ürünlerinden oluşan paketleri her hafta öğrencilere ulaştırıyoruz.

Eğitim merkezleri açıyoruz. İkiçeşmelik Mahallesi’ne kazandırdığımız Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde “Anne-Baba Çocuk Merkezi” açtık. Merkezde, 3-6 yaş arasındaki çocuklara okul öncesi eğitim veriyoruz. Yine aynı tesis bünyesinde hayata geçirdiğimiz kütüphane ve kitap kafe aracılığıyla çocukların ve gençlerin kültürel gelişimine katkıda bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl, İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezde, ileri teknoloji ve girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Dağ Mahallesi’nde “Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi” açtık. Kütüphane sayesinde çocukları ve gençleri binlerce dijital ve basılı kitapla buluşturuyoruz.


Önerilen Haberler