İnce: “Çocuk hakları derneği kurduk”

• 24 Nisan 2023
Başkan Mustafa İnce, Güzelbahçe Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Güzelbahçe, çok sayıda özel okulun yer aldığı ve İzmir’in Oxford’u olarak tanımlanan bir ilçe. İlçemizde ODTÜ, Bahçeşehir, Bilfen, Doğa ve Uğur Kolejleri gibi Türkiye’nin köklü kurumları eğitim veriyor, MEV Okulları, Bilgince Eğitim Kurumları, Kent Koleji, Oğuzhan Özkaya Okulları, Piri Reis ve Ege Sistem Koleji gibi özel okullar da ilk ve ortaöğretimde faaliyet gösteriyor. Ayrıca ilçemizde kamuya ait 20’ye yakın ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. İlçemizde yaklaşık 10.000 öğrenci eğitim görüyor. Bu nedenle eğitim alanında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Spordan sanata kadar birçok alanda öğrencilere eğitim veriyoruz. Kadınlar için de eğitime yönelik çalışmalar yapıyoruz, hobi ve beceri kursları açıyoruz, kadınlara insan hakları ve sağlık eğitimi veriyoruz. Her eğitim-öğretim döneminde okullara bakım, onarım, tadilat ve boya işlerinde yardımcı oluyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar için “4. Çocuk Şenliği” düzenledik. 2010 yılında “Çocuk Hakları Derneği” kurduk. Belediyemizin spor okullarında çocuklara ücretsiz voleybol, basketbol ve jimnastik eğitimi veriyoruz. Önümüzdeki dönemde de eğitim alanındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.