İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hem burs hem de mesleki deneyim olanağı

• 24 Nisan 2023
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “SUMP/SKUp İzmir” projesi kapsamında kentsel hareketliliği artıracak, doğayla uyumlu ulaşım altyapısını geliştirecek 10 üniversite öğrencisine hem burs verecek hem de mesleki deneyim kazandıracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ulaşımı hayata geçirmek için başlattığı “SUMP/SKUp İzmir” projesinde 10 üniversite öğrencisi proje bursiyeri olarak belirlendi. Proje bursu için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı kurumsal LinkedIn ve SUMPİzmir sosyal medya hesapları üzerinden sürece ilişkin bilgilendirme yapıldı, 20 farklı üniversiteden 65 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin özgeçmişleri ve niyet mektupları toplandı. Başvurular, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, SUMP İzmir Proje Yöneticisi Dr. Özlem Taşkın Erten, SUMP/SKUpİzmir Proje Koordinatörü Hamidreza Yazdani, Ulaşım Daire Başkanlığı Hukuk Koordinatörü Av. Utku Kılınç ve projenin müellif konsorsiyumu (MuCosulting) tarafından değerlendirildi. Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye-AB mali işbirliği kapsamında kazandığı 3 milyon 192 bin avroluk hibeyle yürütülüyor. “Geleceğe Hareket Et” sloganıyla yapılan çalışmalarla daha iyi bir yaşam kalitesi için hareketlilik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.