"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kerimoğlu: “Çocukların ve gençlerin geleceği için hizmet ürettik”

  • 24 Nisan 2023
Başkan Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim her zaman önceliğimizdir. Öğrencilerin iyi şartlarda eğitim alması için her yıl ilçemizdeki 44 devlet okulunun laboratuvarlarını, dersliklerini, kütüphanelerini, Atatürk köşelerini, spor sahalarını, bahçelerini, sıralarını ve banklarını yeniliyoruz. İlçemizdeki okulların iç ve dış temizliğini yapıyoruz.

Atatürkçü nesiller yetiştirmek, akılcı, bilimsel ve çağdaş eğitim vermek amacıyla açtığımız 10 Çocuk Evi’nde 800 çocuğa kreş hizmeti sunuyoruz. “Cemevi ve Kültür Merkezi”, çocukların güvenli bir ortamda ders çalışmasına ve kitap okumasına imkân tanıyor. Yedi etüt merkezi ve sekiz kütüphane ve Bakırköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (BAKGEM) ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları açıyoruz. Üniversite öğrencilerine yurt desteği sunuyoruz. 1.000’den fazla öğrenciye burs veriyoruz. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, beden ve ruh sağlıklarını korumak amacıyla her yıl yaklaşık 10.000 öğrenci için ücretsiz futbol, basketbol, voleybol, yüzme, satranç, müzik, resim, sinema kursları düzenleniyoruz. Sadece Bakırköy’de değil, Anadolu’nun birçok yerinde eğitim alma imkânı olmayan çocukların eğitimden geri kalmaması için ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pandemi döneminde uzaktan eğitimin başlamasıyla birlikte eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çocuklara bilgisayar ve tablet desteği verdik. Vatandaşların da desteğiyle daha fazla sayıda çocuğa ulaşmayı hedefledik.

“Anadolu’dan Kızım Var” projesini hayata geçirdik. Projeyi, belediyemize ait iki ayrı kız öğrenci misafirhanesinde kalan, Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen kız öğrencilerle Bakırköylü aileleri buluşturmak amacıyla başlattık. Ailelerinden uzakta eğitim gören kız öğrencilere ev sahipliği yapmayı, onların sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı, aldıkları eğitimin niteliğini artırmayı, Bakırköy’de yalnız yaşayan vatandaşların yalnızlığını gidermeyi, imkânlarını kız öğrencilerle paylaşmasını sağlamayı, eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı, kız öğrencilerin özgüvenini artırmayı, eşit bireyler olarak yetişmelerini amaçladık.

2019 yılında başlattığımız “7 Bölge 7000 Aile” projemiz, yedi bölgeye ve 70.000 aileye ulaştı. Sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların ve vatandaşların desteğiyle ihtiyaç sahibi her vatandaşa destek olmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana çocukların ve gençlerin geleceği için hizmet üretiyoruz. Önümüzdeki dönemde kreşlerin, yurtların ve kursların kapasitesini artıracağız, ayni ve nakdi yardımlarımızla daha fazla sayıda gencin hayatına dokunacağız. Atatürkçü ve çağdaş nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktan gurur duyacağız.


Önerilen Haberler