Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu yeni binasına kavuştu

• 24 Nisan 2023
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun yeni hizmet binası açıldı.

Tarihî Tarsus Evleri’nin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesi’nde, St. Paul Kuyusu’nun bitişiğindeki sokaktaki evin düzenlenmesiyle oluşturulan Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu hizmet binası, “Sanat İyileştirir” konulu resim sergisiyle sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Küratörlüğünü Ümit Aslan’ın yaptığı sergide, 26 sanatçının 50 eseri yer alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçılarının klasik müzik dinletisi eşliğinde açılan sergiye, Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’yla Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Amerika’dan Türkiye’ye gelen, Tarsus’un tarihî alanlarını gözlemleyen gezginlerin de katıldığı sergi, 30 Nisan’a kadar açık kalacak.