"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Taşdelen: “Eğitimde fırsat eşitliğini ön planda tuttuk”

  • 24 Nisan 2023
Başkan Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim, temel hizmetlerimiz arasında yer alıyor. Çankaya Evleri’nde her yaştan vatandaşa farklı branşlarda eğitim hizmeti sunuluyor, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine okula destek ve kültür-sanat eğitimleri veriliyor. Çankayalı çocuklar, Muammer Sun Müzik Atölyesi’nde enstrüman çalmayı, HOYTUR Dans Merkezi’nde halk oyunlarını, Çocuk Teknoloji Evi’nde kodlamayı, 3D yazıcıyı ve robot yapmayı öğreniyor. Çankaya’da eğitim küçük yaşlarda başlıyor. Minik Adımlar Bebek Kütüphanesi, 0-3 yaş arasındaki çocukların bilişsel gelişimini destekliyor. Farklı semtlerdeki 13 kreşte 3-6 yaş arasındaki 1.500 çocuğa okul öncesi eğitimi veriliyor. 23 Nisan Çocuk Evi ve Çayyolu Çocuk Atölyesi, 6-12 yaş arasındaki çocuklara resim, seramik, bale, satranç, İngilizce, İspanyolca, Rusça, Fransızca, yoga eğitimleri veriyor.

Gençler, güzel sanatlar liselerine ve üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavlarına hiçbir ücret ödemeden Turan Erol Sanat Atölyesi’nde hazırlanıyor. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’yle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen atölyeler, gençlere sinema, tiyatro, senaristlik gibi çeşitli alanlarda eğitim imkânı sunuyor. Belediyemizin bünyesindeki 12 kütüphanede gençler ders çalışabiliyor. İlkokul ve ortaokul çağındaki yüzlerce öğrenciye her yıl kırtasiye, kitap, kışlık kıyafet desteği veriyoruz.

Eğitimde fırsat eşitliğini ön planda tutuyoruz. “Destek Eğitim Merkezi”, LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim olanağı sağlıyor. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Bademlidere Çankaya Evi, 100. Yıl Çankaya Evi, Nazım Hikmet Çankaya Evi, Sokullu Çankaya Evi’yle 400 öğrenci ve 45 öğretmenle başladığımız eğitim desteğini bu eğitim-öğretim yılında daha da büyüttük. Yeni dönemde dokuz merkezde 105 branş öğretmeniyle 1.650 öğrenciye hizmet veriyoruz. Öğrencilere psikososyal destek ve rehberlik desteği de veriyoruz. LGS ve YKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencileri yalnız bırakmıyoruz, öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunuyoruz.  

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yaptığımız çalışmalara 45 öğretmen destek verdi. Depremden etkilenen 65 öğrenciye Nazım Hikmet Çankaya Evi’nde “Psikolojik İlkyardım ve Travma” konulu seminer verildi.  

Çankaya Evleri’nde dokuz yılda 152.000 kişiye hizmet verdik, 350.000 ilkokul öğrencisine eğitim desteği sağladık. Her gün 3.000 ilkokul öğrencisine öğle yemeği ulaştırıyoruz. Her akşam 4.000 üniversite öğrencisine ücretsiz akşam yemeği hizmeti veriyoruz. Önümüzdeki dönemde de eğitime yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler