Tosun: “Eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefledik”

• 24 Nisan 2023
Başkan Tolga Tosun, Bandırma Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim, bir ülkenin gelişmesi için en önemli etkendir, aynı zamanda sağlıktan sanayiye, tarımsal üretime kadar her alandaki seviyesini ve kalitesini de belirler. Son dönemlerde ülkemizde eğitim sisteminin ve politikalarının sürekli değişmesi, özel okullarla devlet okulları arasındaki eğitimin niteliği, ekonomik kriz, ülke genelinde eğitimin kalitesini düşürdü. Dolayısıyla yerel yönetimlerin sorumlulukları ve görevleri de arttı. Eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla projeler geliştiriyoruz, nitelikli eğitim hizmetleriyle onları geleceğe hazırlıyoruz.

Yakın zamanda “Destek Eğitim Kurs Merkezi” açtık. Bu sayede çocuklara ve gençlere ücretsiz eğitim alma imkânı sunuyoruz. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz. Merkezde, sekiz adet tam donanımlı sınıf yer alıyor, 17 branş öğretmeni hizmet veriyor, 1.000 öğrenci ücretsiz eğitim alıyor. Merkez bünyesinde farklı branşlarda eğitim veriliyor, 12. sınıf öğrencileri ve mezun öğrenciler için üniversiteye hazırlık kursları açılıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve kadınları iş hayatına dahil etmek amacıyla hizmete sunduğumuz Zübeyde Hanım ve Türkan Saylan Gündüz Bakımevleri’nde, fiziki altyapı, eğitim modeli ve öğretmen kadrosu sayesinde günümüz standartlarının üzerinde eğitim-öğretime olanak tanıyoruz. Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi’nden 80, Türkan Saylan Gündüz Bakımevi’nden 160 öğrenci yararlanıyor. Çocuklara ve gençlere sahip çıkarsak, aydınlık ve çağdaş Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürebiliriz. Tüm imkânlarımızı çocuklar ve gençler için harcamak boynumuzun borcudur. Önümüzdeki dönemde 198 öğrenci kapasiteli, modern ve nitelikli öğrenci yurdunu gençlerin hizmetine sunacağız. Çocuklar ve gençler için projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.